Pénznem: CZK / EUR / Ft
Nyelv választás: CZ SK HU EN
0 0 Ft Üres kosár
Milyen fajta krémet tegyünk a bevonat és a marcipán alá?

Jól megkenni a tortát, lehűteni és lefedni marcipánnal vagy bevonattal. Könnyűnek tűnik, nem? Mégis van néhány dolog, amit minden jó háziasszonynak tudnia kell, mielőtt elkészítené a bevonatos tortát. És a jó hír az, hogy ebben a cikkben megtalálja az összes lényeges dolgot.

Tehát először is. A bevonat és a marcipán alá semmilyen esetben sem tartoznak a tejszínhabból, joghurtból, tejfölből vagy túróból készített krémek. Miért, amikor olyan finomak? A válasz egyszerű. Ezek az alapanyagok vizet tartalmaznak, és azt a bevonó anyag és a marcipán nem viseli el közvetlen érintkezésnél. Ez azonban nem azt jelenti, hogy le kell mondania a tejszínhab vagy az enyhén tejfölös túró ízéről. Tiszta lelkiismerettel kenheti azokat az egyes szintek közzé. Ezután azonban az összetett torta teljes felületét kenje be egy bevonat alá alkalmas krémmel.

És most a legfontosabb dolog. Lássuk, milyen (nem csak) krémekkel kenhetjük meg a tortát.

Gyorsembereknek és az egyszerű megoldások kedvelőinek

Lehet, hogy még nem gondolt rá, de higgye el, még a sűrű lekvár vagy a nutella is jó munkát végez. Igaz, ez nem éppen a cukrászati ​​munka csúcsa, de másrészt vannak olyan helyzetek, amikor az egyszerű és gyors megoldások jönnek jól. Akkor miért ne?

A klasszikus hagyományok kedvelőinek

A torták krémjei közül a leghíresebb a vajas krém pudinggal, vagy vajból készült krémmel és édesített sűrített tejjel. Az elkészítésében nincs semmi bonyolult. A vaj és egyéb összetevők aránya nagymértékben függ mindannyiunk íz preferenciáinktól. De egy dologra figyeljünk oda. A vajnak és más összetevőknek ideális esetben azonos szobahőmérsékletűnek kell lenniük. Ellenkező esetben a krém összeáll.

Az ínyencek számára

A  tojás fehérjéből készült hóval ellátott vajas krém a titkos tippünk. Ha hozzánk hasonlóan nem szereti a nehéz vajas krémeket, és válogatós a nyelve, akkor valószínűleg ez lesz a kedvence. A tojás fehérjéből készült hónak köszönhetően a krém könnyű, lágy és egy kategóriával - vagy inkább két kategóriával - magasabbra emeli a torta ízét. Nem is beszélve a tápértékről a vajas krém és az édesített sűrített tejhez képest. Az elkészítéséhez szüksége lesz:

  • 3 fehérje
  • 160 g kristály cukor
  • 240 g lágy vaj

Mielőtt elkezdi elkészíteni magát a krémet, hagyja, hogy a vaj szobahőmérsékletre vagy valamivel magasabbra melegedjen.

Tegye a tojásfehérjét a cukorral egy tálba és gőzön melegítse, ne vízfürdőben. A tál a fehérjékkel nem érintheti a főzőlap edényében lévő vízfelületet. A tojásfehérjét a cukorral folyamatosan verjük fel körülbelül 12 percen át, kézi habverővel vagy géppel a legkisebb teljesítményen, amíg a cukor teljesen fel nem oldódik.

Higiéniai okok miatt javasoljuk a fehérjék melegítését 70 fokos hőmérsékletre. Ellenőrizze a hőmérsékletet konyhai hőmérővel. Ellenkező esetben túlmelegítheti és a fehérjék összeállnak. Az ideális idő a fehérje hab eltávolítására akkor következik be, ha a fehérjéket 70 fokra melegítjük, és egyúttal fehér hab képződik a krémen.

Most jön az elektromos habverés ideje. Ha konyhai mixergép áll a rendelkezésére, akkor nyert ügye van. Ha erénye a türelem, akkor a kézi habverő is elegendő lesz. A fehérjehabot addig verjük a legnagyobb teljesítményen, amíg teljesen ki nem hűl.

Ezután darabokban adjuk hozzá a puha vajat. Finoman verje fel az összes darabot a legkisebb teljesítményen. Csak akkor adjon hozzá még egy darab vajat, ha az előzött tökéletesen felverte és elkeverte. Miután az összes vajat elkeverte, készen is van.

Ennek a krémnek óriási előnye a finom íz mellett a nagyszerű pasztáinkkal történő ízesítés lehetősége is. Szereti a pisztáciát vagy a málnát? Kávét vagy citromot? Készen állunk az Ön ízlésére.

 

Lépjen kapcsolatba velünk