Pénznem: CZK / EUR / HUF
Nyelv választás: CZ SK HU
0 0 Ft Üres kosár
    Recept: Cake pops

    Cake Pops – kb. 20 nyalókához, elkészítési idő kb. 2 óra

    Ezeket az úgynevezett sült nyalókákat kétféleképpen lehet elkészíteni. Vagy egy speciális szilikon forma segítségével, amelyikbe közvetlenül sütjük őket, vagy a már megsült piskótatésztából történő fokozatos formázással. Mindkét módhoz hozzuk a receptet.

    1. lehetőség - Cake Pops előre elkészített piskótatésztából

    Hozzávalók:

    • 1 tojás
    • 70 g féldara búzaliszt
    • ½ teáskanál sütőpor
    • 80 g kristály cukor
    • 30 g vaj
    • 90 ml víz
    • egy csipetnyi só
    • 100 g mascarpone és 4 evőkanál nutella / karamellás sűrített tej / mogyoróvaj (ízlés és saját fantázia szerint)
    • 200 g fehércsokoládé vagy színes Martini Master cukormáz
    • Ételszínezék
    • Pálcikák a nyalókákhoz és dekoráció

    Elkészítés:

    Szitáljuk a lisztet a sütőporral, és adjunk hozzá egy csipetnyi sót. Egy serpenyőbe vizet és vajat teszünk majd addig melegítjük, amíg a vaj fel nem oldódik. A tojásokat a legnagyobb fokozaton felverjük és folyamatosan adjuk hozzá a cukrot, majd habosra verjük. Ezután csökkentjük a fokozatott a legkisebbre, és kanállal adjuk hozzá a lisztet és a vajat, miközben elkeverjük benne. A tésztát egy kisebb, sütőpapírral bélelt tepsire öntjük és 15-20 percig sütjük 180 °C-ra melegített sütőben. A megsült tésztát hagyjuk kihűlni.

    A kihűlt tésztát teljesen finomra felaprózva egy tálban öntsük. Összekeverjük a mascarponéval, nutellával vagy más tetsző hozzávalóval (sűrített tej, mogyoróvaj stb.) és alaposan dolgozzuk bele a tésztába. Ezután elkezdünk golyókat formázni, végül ételfóliával letakarjuk azokat és legalább 1 órára a hűtőbe tesszük. A formázás megkönnyítése érdekében használhatunk például különleges kiszúrókat, amelyek segítségével esztétikus virágokat, szirmokat vagy szíveket hozunk létre.

    A csokoládét vízfürdőben oldjuk fel, és merítsük bele az egyik pálcika végét, amelyet ezután beleszúrunk a kialakult golyóba. Az így elkészített golyókat hagyjuk egy ideig a fagyasztóban pihenni, hogy egyszerűbben tudjuk rá tenni a cukormázt. Addig készítsük el a cukormázat az utasításoknak megfelelően, vagy tartsuk a csokoládét folyékony állapotban a további alkalmazáshoz.

    A kihűlt golyókat a cukormázba merítjük, és lassan forgatjuk, hogy a cukormáz egyenletesen elterjedjen az egész golyón. Ezután színes díszbe forgatjuk és biztonságosan behelyezzük az állványba (dobozból, polisztirolból vagy tűzőhabból hozhatjuk létre) és a kész golyókat ismét hűlni hagyjuk.

    2. lehetőség - Cake Pops szilikon formából

    Hozzávalók:

    • 1 tojás
    • 70 g féldara búzaliszt
    • ½ teáskanál sütőpor
    • 80 g kristály cukor
    • 30 g vaj
    • 90 ml víz
    • egy csipetnyi só
    • 200 g fehércsokoládé vagy színes Martini Master cukormáz
    • Ételszínezék
    • Pálcikák a nyalókákhoz és dekoráció
    • Speciális Cake pops szilikon forma

    Elkészítés:

    Szitáljuk a lisztet a sütőporral, és adjunk hozzá egy csipetnyi sót. Egy serpenyőbe vizet és vajat teszünk majd addig melegítjük, amíg a vaj fel nem oldódik. A tojásokat a legnagyobb fokozaton felverjük és folyamatosan adjuk hozzá a cukrot, majd habosra verjük. Ezután csökkentjük a fokozatott a legkisebbre, és kanállal adjuk hozzá a lisztet és a vajat, miközben elkeverjük benne. A tésztát a formában rakjuk és letakarjuk a forma felső részével és 15 percig sütjük 180 °C-ra melegített sütőben. A megsült tésztát hagyjuk kihűlni.

    A csokoládét vízfürdőben oldjuk fel, és merítsük bele az egyik pálcika végét, amelyet ezután beleszúrunk a golyóba. Az így elkészített golyókat hagyjuk egy ideig a fagyasztóban pihenni, hogy egyszerűbben tudjuk rá tenni a cukormázt. Addig készítsük el a cukormázat az utasításoknak megfelelően, vagy tartsuk a csokoládét folyékony állapotban a további alkalmazáshoz.

    A kihűlt golyókat a cukormázba merítjük, és lassan forgatjuk, hogy a cukormáz egyenletesen elterjedjen az egész golyón. Ezután színes díszbe forgatjuk és biztonságosan behelyezzük az állványba (dobozból, polisztirolból vagy tűzőhabból hozhatjuk létre) és a kész golyókat ismét hűlni hagyjuk.

    Lépjen kapcsolatba velünk