Pénznem: CZK / EUR / HUF
Nyelv választás: CZ SK HU EN
0 0 Ft Üres kosár
Recept: Cake pops

Cake Pops – kb. 20 nyalókához, elkészítési idő kb. 2 óra

Ezeket az úgynevezett sült nyalókákat kétféleképpen lehet elkészíteni. Vagy egy speciális szilikon forma segítségével, amelyikbe közvetlenül sütjük őket, vagy a már megsült piskótatésztából történő fokozatos formázással. Mindkét módhoz hozzuk a receptet.

1. lehetőség - Cake Pops előre elkészített piskótatésztából

Hozzávalók:

  • 1 tojás
  • 70 g féldara búzaliszt
  • ½ teáskanál sütőpor
  • 80 g kristály cukor
  • 30 g vaj
  • 90 ml víz
  • egy csipetnyi só
  • 100 g mascarpone és 4 evőkanál nutella / karamellás sűrített tej / mogyoróvaj (ízlés és saját fantázia szerint)
  • 200 g fehércsokoládé vagy színes Martini Master cukormáz
  • Ételszínezék
  • Pálcikák a nyalókákhoz és dekoráció

Elkészítés:

Szitáljuk a lisztet a sütőporral, és adjunk hozzá egy csipetnyi sót. Egy serpenyőbe vizet és vajat teszünk majd addig melegítjük, amíg a vaj fel nem oldódik. A tojásokat a legnagyobb fokozaton felverjük és folyamatosan adjuk hozzá a cukrot, majd habosra verjük. Ezután csökkentjük a fokozatott a legkisebbre, és kanállal adjuk hozzá a lisztet és a vajat, miközben elkeverjük benne. A tésztát egy kisebb, sütőpapírral bélelt tepsire öntjük és 15-20 percig sütjük 180 °C-ra melegített sütőben. A megsült tésztát hagyjuk kihűlni.

A kihűlt tésztát teljesen finomra felaprózva egy tálban öntsük. Összekeverjük a mascarponéval, nutellával vagy más tetsző hozzávalóval (sűrített tej, mogyoróvaj stb.) és alaposan dolgozzuk bele a tésztába. Ezután elkezdünk golyókat formázni, végül ételfóliával letakarjuk azokat és legalább 1 órára a hűtőbe tesszük. A formázás megkönnyítése érdekében használhatunk például különleges kiszúrókat, amelyek segítségével esztétikus virágokat, szirmokat vagy szíveket hozunk létre.

A csokoládét vízfürdőben oldjuk fel, és merítsük bele az egyik pálcika végét, amelyet ezután beleszúrunk a kialakult golyóba. Az így elkészített golyókat hagyjuk egy ideig a fagyasztóban pihenni, hogy egyszerűbben tudjuk rá tenni a cukormázt. Addig készítsük el a cukormázat az utasításoknak megfelelően, vagy tartsuk a csokoládét folyékony állapotban a további alkalmazáshoz.

A kihűlt golyókat a cukormázba merítjük, és lassan forgatjuk, hogy a cukormáz egyenletesen elterjedjen az egész golyón. Ezután színes díszbe forgatjuk és biztonságosan behelyezzük az állványba (dobozból, polisztirolból vagy tűzőhabból hozhatjuk létre) és a kész golyókat ismét hűlni hagyjuk.

2. lehetőség - Cake Pops szilikon formából

Hozzávalók:

  • 1 tojás
  • 70 g féldara búzaliszt
  • ½ teáskanál sütőpor
  • 80 g kristály cukor
  • 30 g vaj
  • 90 ml víz
  • egy csipetnyi só
  • 200 g fehércsokoládé vagy színes Martini Master cukormáz
  • Ételszínezék
  • Pálcikák a nyalókákhoz és dekoráció
  • Speciális Cake pops szilikon forma

Elkészítés:

Szitáljuk a lisztet a sütőporral, és adjunk hozzá egy csipetnyi sót. Egy serpenyőbe vizet és vajat teszünk majd addig melegítjük, amíg a vaj fel nem oldódik. A tojásokat a legnagyobb fokozaton felverjük és folyamatosan adjuk hozzá a cukrot, majd habosra verjük. Ezután csökkentjük a fokozatott a legkisebbre, és kanállal adjuk hozzá a lisztet és a vajat, miközben elkeverjük benne. A tésztát a formában rakjuk és letakarjuk a forma felső részével és 15 percig sütjük 180 °C-ra melegített sütőben. A megsült tésztát hagyjuk kihűlni.

A csokoládét vízfürdőben oldjuk fel, és merítsük bele az egyik pálcika végét, amelyet ezután beleszúrunk a golyóba. Az így elkészített golyókat hagyjuk egy ideig a fagyasztóban pihenni, hogy egyszerűbben tudjuk rá tenni a cukormázt. Addig készítsük el a cukormázat az utasításoknak megfelelően, vagy tartsuk a csokoládét folyékony állapotban a további alkalmazáshoz.

A kihűlt golyókat a cukormázba merítjük, és lassan forgatjuk, hogy a cukormáz egyenletesen elterjedjen az egész golyón. Ezután színes díszbe forgatjuk és biztonságosan behelyezzük az állványba (dobozból, polisztirolból vagy tűzőhabból hozhatjuk létre) és a kész golyókat ismét hűlni hagyjuk.

Lépjen kapcsolatba velünk