Édes kihívás: Édességek a mikrohullámú sütőből
Összetevők
- 1 csésze kristálycukor
- ½ csésze glükózszirup (vagy kukoricaszirup)
- ½ teáskanál természetes aroma
- sütőlemez vagy keménycukorkás forma
- ételfesték
- porcukor
- 600-700 W-os mikrohullámú sütő
Ezt a receptet úgy terveztük, hogy egy normál otthoni mikrohullámú sütőben működjön, amelynek teljesítménye 600-700 W között van. Kérjük, vegye figyelembe, hogy egyes ízesítők hangsúlyosabbak, mint mások. Ezért az ízeket fokozatosan adjuk hozzá.
Eljárás
- Csak fém mérőpoharakat és kanalakat használjon, soha ne műanyagot. A sütőlemezt vagy a cukorkaformákat enyhén permetezzük be olajjal. Ha formákat használ, egy darab alufóliát is befújhat.
- A cukrot és a glükózszirupot alaposan keverje össze egy mikrohullámú sütésre alkalmas üvegedényben. Fedjük le mikrohullámú sütőre alkalmas fóliával. Tegye a mikrohullámú sütőbe, és kapcsolja be a legmagasabb hőmérsékletre (600-700 W), melegítse 3 perc 15 másodpercig.
- Vegye ki a mikrohullámú sütőből, és óvatosan távolítsa el a fóliát, hogy elkerülje a gőzképződést. Gyorsan keverje össze a cukros keveréket, majd fedje le új fóliával. Melegítse újra 3 perc 15 másodpercig a legmagasabb fokozaton.
- Vegye ki a mikrohullámú sütőből, óvatosan távolítsa el a fóliát. VIGYÁZAT: Forró gőz gyűlik össze a csomagolóanyag alatt. Tiszta kanállal keverjük össze, és adjuk hozzá az aromát.
- Gyorsan és óvatosan kanalazzuk a szirupot az előkészített sütőlapra, formára vagy fóliára. Ha sütőlapot használunk, egy nagy késsel jelöljük ki a négyzeteket, amíg a cukorkeverék egy kicsit meg nem szilárdul. Hagyja szobahőmérsékleten kihűlni. Ne tegye hűtőszekrénybe.
- Amikor a cukrászsütemény teljesen kihűlt, mindkét oldalát enyhén porcukorral meghintjük, és a felesleges cukrot eltávolítjuk. Törje a cukortartót apró darabokra. Tárolja viaszpapírral bélelt, légmentesen záródó edényekben. A kemény cukorkákat mindig száraz helyen, szobahőmérsékleten tárolja, soha ne a hűtőszekrényben.