Pénznem: CZK / EUR / Ft
Nyelv választás: CZ SK HU EN
0 0 Ft Üres kosár

Minden gyermek az édesanyja által készített tortára vágyik. De nem minden anyának van elég ideje, tapasztalata, bátorsága és (őszintén) türelme. Az ehető ostyaképpel azonban bármilyen egyszerű tortát műalkotássá alakíthat. És gyermeke mindenképpen értékelni fogja ezt. Villám MC Queen? Pókember? Maja, a méhecske vagy Mása? Az ehető ostyakép új lehetőségeket nyit meg az Ön számára. De hogyan dolgozzunk az ostyaképpel? És mi is pontosan az ehető ostyakép?

Mi is az az ehető ostyakép

Az ehető ostyakép alapvetően egy vékony ostya rányomtatott képpel. Cukorból vagy speciális lisztekből és keményítőkből, például kukorica, rizs vagy burgonyakeményítőből készül. Használat előtt a dekorációt szárazon kell tartani, és vigyázni kell, hogy ne törjen el. Ugyanis viszonylag törékeny. Ez különösen a cukorpapírokra vonatkozik. Ezeket azonban egyre kevésbé használják, néhány nagy márka, mint például a Walt Disney stúdió, amely engedélyezi a képek nyomtatását ehető ostyaképekre, már nem ad engedélyt cukorpapírra való nyomtatáshoz. Egyébként üzletünkben kizárólag engedélyezett - azaz legális képeket talál eredeti nyomtatással közvetlenül a gyártótól a szerzői jogokkal rendelkező személy engedélyével. A nyomtatás speciális nyomtatókkal történik, amelyek természetesen tanúsítottak az élelmiszerekkel való érintkezéshez, és csak ártalmatlan ételfestékeket használnak a nyomtatáshoz. Ezenkívül az AZO-mentes színezékek lettek az elmúlt év trendjei, amelyek kissé homályosabbak és kevésbé élénk színeket eredményeznek. A ModecorGel cukor díszgéllel azonban segíthet rajta és átkenheti vele a már felhelyezett ostyaképet.

Nagyobb az ehető ostyalap, mint az elkészített torta? Át szeretné alakítani az alakját vagy a kép csak egy részét szeretné felhasználni? A megoldás egyszerű. Készítsen elő ceruzát és ollót. Az ostyalap alsó oldalán ceruzával jelölje meg azokat a helyeket, amelyeket át szeretne alakítani és teljesen nyugodtan vágja le a nem kívánt részeket. Kis óvatossággal egy-kettőre készen is lesz. Maradjon nyugodt, ha a papír valamelyik része mégis elreped. Játékosan elfedheti a torta szélein lévő apró hiányosságokat, például krémmel, amelyet díszítőcső segítségével visz fel.

Hogyan helyezzük fel az ostyaképet a tortára?

Miután elkészült a megkent torta, elérkezett a díszítés ideje. A Modecor gél segítségével helyezheti fel az ehető ostyaképet bármilyen krémre, zselatinra, lekvárra vagy a torta cukormázára. Kenje be az ehető ostyalap alját géllel, és tegye az elkészített tortára. Erősen nyomja a képet a torta felületére, és ismét kenje meg Modecor géllel. Ez gyönyörűen kiemeli az ehető ostyakép színeit és rögzíti a díszítést. A még jobb rögzítés érdekében javasoljuk, hogy az ehető ostyakép széleit díszítse krémmel díszítőcső segítségével. Ha hozzánk hasonlóan Ön is az egyszerű és hatékony megoldások rajongója, akkor a dekorációt az egyik csokoládé díszünkkel egészítheti ki. Nagyszerűek például a csokoládé szívek, a csillagánizsok vagy az időtlen arany gyöngyök.

Az ehető ostyaképet helyezze a tortára legalább három órával a tálalás előtt. Az ostyalapnak időre van szüksége, hogy megpuhuljon és egyszerűen tudja majd felvágni.

Kapcsolódó termékek

Lépjen kapcsolatba velünk